DM Langrend 2021 holder fanen højt !

Kære alle langrendsløbere og potentielle deltagere til DM i langrend 2021, 

Vi ved, at der er mange, der sidder og venter på en udmelding om, hvorvidt der bliver afholdt DM langrend 2021 eller ej !

De tre store spørgsmål for os har været

 1. Kan vi planlægge og tro på en afvikling af DM med mindst mulig økonomisk risiko for deltagerne.
 2. Kan vi afvikle DM på en helbredsmæssig forsvarlig måde i forhold til Corona.
 3. Har restriktioner i forhold til Corona, så stor indflydelse på afviklingen af DM, at det ikke bliver sportsligt og socialt attraktivt.

Vi har efter meget konstruktive forhandlinger med Kvitåvatn fjellstue og skiforbundet, fået nogle vilkår for afvikling og evt. aflysning, som gør, at vi tør gå All-in på, at planlægge og arrangere DM Langrend 2021 på Kvitåvatn og håber på stor opbakning fra jer som deltagere.

I forhold til punkt 1 har vi fået følgende favorable vilkår:

 • Alle deltagere, der har booket/booker ophold på kvitåvatn, skal snarest betale depositum for reserveret værelse, der udsendes nye regninger snarest.
 • Restbeløbet skal først falde senest 10 dage før DM start, hvorefter der ikke refunderes noget.
 • Ved  afbestilling indtil 10 dage før, vil deltagerne få refunderet depositum, såfremt DM aflyses eller der skærpes i rejserestriktionerne.
 • Indbetalte startgebyrer refunderes fraset et administrations gebyr på 50 kr pr deltager.
 • Endelig afgørelse om afviklingen af DM træffes senest 15 dage før første konkurrence, Dvs den 15/1-2021.

Disse, under omstændighederne, meget fine vilkår, medfører, at Du kan tilmelde dig DM og booke overnatning uden økonomisk risiko. .
I forhold til punkt 2:

Selve afviklingen af DM bliver på nogen områder anderledes end vi kender det fra tidligere, men ikke nødvendigvis dårligere.

Det er super vigtigt at vi sikrer en helbredsmæssig forsvarlig afvikling af DM, og i samarbejde med Kvitåvatn har vi planlagt en række tiltag, for at hindre smittespredning mest muligt.

bla.

 • 50 % færre stole i spisesalen.
 • Vi spiser i 4 hold
 • portions anretning i stedet for buffet
 • Virtuelle informationsmøder
 • Alle løjper udsendes og offentliggøres 1 måned inden DM ugen
 • Præmieroverrækkelser foregår udendørs på stadion.
 • Kvitåvatn fjellstue følger alle embedslægens krav og anbefalinger til forsvarlig hoteldrift i forhold til Corona.

– og meget mere.

I forhold til punkt 3:

Vi har spredt programmet ud, så børnene har deres egne konkurrence dage, hvilket imødekommer de norske myndigheders krav om max 200 personer på stadion af gangen

Det sikrer både en reduceret smitterisiko, men også at der bliver mere fokus på både børne og voksen konkurrencer, hvilket vi mener rent sportsligt er et løft for arrangementet som helhed.  Samtidig giver det de frivillige kortere arbejdsdage, og mulighed for selv at komme på ski.

I forhold til sociale arrangementer, som er en stor del af DM langrends DNA, planlægger vi en række udendørs aktiviteter, i stedet for de mange hyggelige indendørs aktiviteter. Mere herom senere, men har du en god ide, så sig til.

Corona er en udfordring, men vi ser det også som en mulighed til at skabe et helt fantastisk DM på en ny måde, og håber på, at I alle vil tage jeres langrendsbegejstrede ja-hatte på og støtte op om DM langrend, så vi kan skabe endnu et forrygende DM på Kvitåvatn.

Så Du kan godt kridte rulleski, ski og støvler, tilmeld dig her, og begynd træningen mod en fantastisk DM uge på Kvitåvatn.

Mange skihilsner fra

En entusiastisk Stævnekomité

Johan, Thomas og Ulrich